Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.

Wat zijn de beste hoortoestellen voor verstaan in lawaai en rumoer?

Home | Blog | Wat zijn de beste hoortoestellen voor verstaan in lawaai en rumoer?

Wat zijn de beste hoortoestellen voor het verstaan lawaai en rumoer? Om dat te bepalen testte de Amerikaanse website HearingTracker ruim 40 moderne hoortoestellen in verschillende situaties met rumoer in een laboratorium. De resultaten zijn in een online artikel verschenen. Volgens de auteur dr. Steve Taddei presteren de Oticon Real en de Phonak Lumity het beste in rumoer en lawaai.?

Test door HearingTracker en HearAdvisor.

HearingTracker test samen met het onafhankelijk hoortoesteltest laboratorium HearAdvisor de meeste recente hoortoestellen. De testmethoden komen overeen met de standaarden zoals deze gehanteerd worden in de industrie en zijn ook in overeenstemming met de meest geavanceerde wetenschappelijke methoden. Bij het testen worden ruimtelijke geluidsomgevingen gecreëerd zoals die zich voordoen in het dagelijks leven. Daar is voor gekozen om de hoortoestellen zo objectief mogelijk met elkaar te kunnen vergelijken. Daarbij worden ook meerdere sprekers gebruikt die vanaf verschillende plekken in de ruimte met elkaar praten. Zo krijgen de onderzoekers een goed beeld van hoe de hoortoestellen presteren in de echte wereld.

Getest voor slechthorenden met een beginnend en gemiddeld gehoorverlies

De hoortoestellen zijn getest met instellingen die geschikt zijn voor mensen met een beginnend en gemiddeld gehoorverlies. De tests zeggen dan ook minder over de prestaties met instellingen voor ernstig en zeer ernstig slechthorenden. De testresultaten laten zien welke hoortoestellen de potentie hebben om het beste resultaat te geven. Of dat resultaat wordt behaald, is afhankelijk van het individuele gehoorverlies. Wat voor de een goed werkt en als prettig wordt ervaren, zal voor de ander minder goed functioneren of minder worden gewaardeerd.

Winnaars beste hoortoestellen voor verstaan in lawaai en rumoer: Oticon Real en Phonak Lumity

Bij de hoortoestellen presteerde de Oticon Real het beste in achtergrondlawaai. De Oticon Real gebruikt in tegenstelling tot andere hoortoestellen geen directionaliteit (beam in richting van spreker), maar zorgt voor volledige toegang tot de geluidsomgeving. Oticon zegt daarvoor een zogeheten Deep Neural Network techniek te gebruiken. Met deze techniek krijgt de slechthorende toegang tot de voor hem of haar meest belangrijke geluiden. Gebaseerd op de tests van HearingTracker lijkt deze techniek waar te maken wat het belooft. De Phonak Lumity scoorde ook zeer goed op de tests. Wanneer de drager ook graag fitness- en gezondheidsopties wil zoals deze ook terug te vinden zijn in de Fitbit, dan is Phonak Audéo Lumity een extra interessant hoortoestel.

Private markt

Naast de Oticon Real en Phonak Lumity zijn er tal van andere merken hoortoestellen die soortgelijke opties bieden en goede prestaties leveren. U kunt bij onze deskundige audiciens meer informatie krijgen wat deze hoortoestellen voor u te bieden hebben.

Bron:


@HOorzaken.nl  24 augustus 2023

Wilt u weten welk gehoorapparaat het beste aansluit bij uw persoonlijke wensen en behoeften? Plan dan een vrijblijvend adviesgesprek in met een van onze audiciens. Ze luisteren graag naar u.

Deel het bericht