Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.

Gehoorapparaten met bluetooth

Home | Blog | Gehoorapparaten met bluetooth

Bluetooth is een systeem dat draadloze communicatie tussen elektronische apparaten mogelijk maakt. Zo kunt u bijvoorbeeld veilig bellen tijdens het autorijden of uw mobiele telefoon aansluiten op draadloze luidsprekers, om liedjes met meer volume af te spelen. Ook de meest moderne hoortoestellen kunnen worden aangesloten op uw mobiele telefoon via een bluetooth-verbinding.

Welke functies zijn er mogelijk met uw hoortoestellen met bluetooth optie?

Er zijn per merk en type hoortoestel specifieke apps die u op uw smartphone moet installeren om gebruik te maken van de verschillende bluetooth functies zoals o.a. muziek streamen of handsfree telefoneren.

Hoe maakt u een bluetooth-verbinding met uw hoorapparaat?

De bluetooth-functies zijn vrijwel altijd standaard geïnstalleerd in uw smartphone, of het nu een IOS™ of een Android™ toestel is. Bij de meeste moderne smartphones vindt u het pictogram direct bij ‘instellingen’. U kunt bluetooth desgewenst aan- of uitzetten. We zetten de apps per merk voor u op een rij.

Oticon Companion

Oticon Companion geeft u discrete en verbeterde bediening over uw hoortoestellen in elke omgeving. Met de app kunt u het volume van uw hoortoestellen onafhankelijk regelen en schakelen tussen luisterprogramma’s. U kunt ook eenvoudig het batterijniveau controleren, uw hoortoestellen zoeken als u deze kwijtraakt en nog veel meer:

 • Vind mijn hoortoestellen: De ‘Vind mijn hoortoestel’ functie helpt u bij het vinden van uw hoortoestel als u deze kwijt bent
 • Verminder achtergrondlawaai: Gebruik SpeechBooster om achtergrondlawaai te verminderen en spraak te verbeteren wanneer u zich op een gesprek wilt concentreren
 • Krijg ondersteuning op afstand: Krijg advies en laat uw hoortoestel door uw hoorzorgprofessional in real-time en op afstand bijstellen via een live videogesprek.
 • Bedien uw draadloze accessoires: Maak gebruik van draadloze accessoires die zijn gekoppeld aan uw hoortoestellen, zoals de Oticon TV Adapter, EduMic en ConnectClip

Phonak myPhonak

Met een app legt u uw gezondheidsgegevens vast en personaliseert u uw hoortoestel

 • Afstandsbediening: Pas het volume aan en selecteer programma’s voor vooraf vastgestelde luistersituaties,maak eigen voorkeursinstellingen en programma’s, Dynamic Noise Cancellation via verbeterde Speech Focus-schuifregelaar, Memory activeert automatisch het laatst gebruikte programma na een telefoongesprek of een andere vorm van streaming van uw telefoon of tv
 • Remote Support: Handige ondersteuning op afstand van uw audicien per video, Realtime aanpassing van uw hoortoestel op afstand in de echte wereld
 • (restaurants, vergaderingen, kantoor, school), Een mogelijkheid voor u om uw gehoor rechtstreeks via de hoortoestellen op afstand te laten testen door uw audicien
 • Apparaten: Statusinformatie over de verbonden hoortoestellen en accessoires, over uw batterij, configuratie voor Bluetooth®-telefoongesprekken, Bluetooth-telefoongesprekken en streaming instellen, Tap Control en reinigingsmeldingen instellen, configuratie van Tap Control, beheer van hoortoestelprogramma’s (bewerken, verwijderen, extra informatie) 

 

Widex Moment™

De Widex Moment™ App werkt alleen op de Widex Moment modellen. Daarnaast heeft Widex een aparte App voor remote care waarmee u met een aparte link op afstand met uw audicien verbinding kunt maken.

 • My Guide: My Guide is een nieuwe functie in de MOMENT app die is ontworpen om gebruikers te helpen het meeste uit hun hoortoestellen te halen. Ze krijgen advies in de vorm van stapsgewijze instructies, video’s en korte cursussen die hen helpen bij alles, van het inschakelen van hun hoortoestellen tot het personaliseren van hun geluid.
 • My Sound: Het My Sound-gedeelte van de app maakt gebruik van de kracht van AI om u te helpen het geluid aan uw wensen aan te passen. U kunt ervoor kiezen om de AI u door een reeks geluidsvergelijkingen te laten leiden, zodat u het geluid kunt afstemmen op uw specifieke situatie. Of u kunt een geluidsprofiel selecteren dat automatisch is gegenereerd op basis van de voorkeuren van andere WIDEX MOMENT™-gebruikers in vergelijkbare situaties over de hele wereld
 • SoundSense Learn: Gebruik de handige functie SoundSense Learn op de beginpagina om machine learning in real time te openen en uw eerste stap te zetten op weg naar een betere, meer gepersonaliseerde hoorervaring. U vergelijkt gewoon verschillende geluidsprofielen en kiest steeds voor A of B als intuïtieve manier om geluidsparameters te regelen. Wilt u graag dat de dingen op uw eigen manier gaan? (Wie niet!) Of u nu helemaal weg bent van technische gadgets of juist bang bent voor techniek, het personaliseren van uw programma‘s is altijd eenvoudig. Maak uw eigen programma‘s en geef ze een eigen naam of zelfs een eigen afbeelding. Laat SoundSense Learn uw gids zijn. En maak een speciaal programma voor op kantoor, in uw favoriete café of ergens anders.

Is het verstandig om bluetooth altijd aan te laten staan?

Qua batterijverbruik maakt het weinig uit of de bluetooth in- of uitgeschakeld is. Uit Amerikaans onderzoek met 5 soorten smartphones is een verschil van 2 à 4 procent naar voren gekomen. Dit komt, bij een schermtijd van 5 uur, neer op 10 tot 15 minuten extra levensduur voor uw batterij. Als de bluetooth op uw telefoon de hele dag aanstaat, levert dat dus hooguit een beetje extra energieverbruik op.

Maar zodra u gebruik gaat maken van de functies zoals geluid gaat streamen of handsfree gaat bellen, dan zal zowel het verbruik van de batterij van uw smartphone als van uw hoortoestellen hoger zijn en deze dus eerder opnieuw opgeladen moeten worden.

Hebben alle hoortoestellen een bluetooth functie?

Bent u al hoortoesteldrager dan weet u het antwoord op die vraag. Bent u zich aan het oriënteren naar een eerste aanschaf of vervanging van uw hoortoestel dan moet u nagaan of uw hoortoestellen de optie van bluetooth verbinding hebben.

Alle hoortoestellen van Oticon, Phonak en Widex op onze website onlinehoren.com hebben een bluetooth functie. Maar let op; check ook of uw smartphone geschikt is om verbonden te worden met uw hoortoestellen.

 • Voor de check of uw huidige smartphone kan verbinden met Oticon hoortoestellen klik hier.
 • Voor de check of uw huidige smartphone kan verbinden met Phonak hoortoestellen klik hier.
 • Voor de check of uw huidige smartphone kan verbinden met Widex hoortoestellen klik hier.

Wat klanten zeggen over bluetooth:

“Mijn Moment app is ideaal, ik heb een apart programma gemaakt voor wanneer ik op de golfbaan sta en ik minder geluid zoals wind van achteren wil horen…”

“We waren laatst met vrienden aan het fietsen en toen zei mijn vriendin, wat kent je man de weg goed zeg, maar wat ze niet wist is dat hij de navigatie op zijn smartphone aan had staan en in zijn oren constant de route doorkreeg…..”

“Ideaal die app, als we in de auto zitten zet ik hem op rechts zodat ik mijn vrouw goed kan verstaan…”

Wilt u weten welk gehoorapparaat het beste aansluit bij uw persoonlijke wensen en behoeften? Plan dan een vrijblijvend adviesgesprek in met een van onze audiciens. Ze luisteren graag naar u.

Deel het bericht