Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.

Een blikkerig geluid, een reden waarom hoortoestellen in een lade van een kastje eindigen.

Home | Blog | Een blikkerig geluid, een reden waarom hoortoestellen in een lade van een kastje eindigen.

“De geluiden om mij heen klinken blikkerig”.

Dit is een veelvoorkomend reactie van hoortoesteldragers en vaak ook de reden dat hoortoestellen na aanschaf slechts kort in gebruik zijn en snel in een lade van een kastje worden opgeborgen. Maar er zijn meer redenen waarom hoorapparaten in de lades van kastjes van slechthorenden eindigen.

U zult zich dan als slechthorende of hoortoesteldrager afvragen::“waar ligt dat nu aan?”

Het antwoord op die vraag varieert enorm maar we nemen een aantal oorzaken met u door zodat u hier rekening mee kunt houden als u voor het eerst op zoek gaat naar een hoortoestel of uw huidige hoorapparaat gaat vervangen.

De meest voorkomende aanleiding voor het verdwijnen van aangeschafte hoortoestellen in een lade is simpel:

“Het hoortoestel voldoet niet aan de verwachting die de slechthorende bij aanschaf had”

Hier zijn een aantal redenen die door slechthorenden worden aangegeven waarom het hoortoestel niet aan de verwachtingen voldoet:

  • Ik hoor niet zoals ik vroeger hoorde;
  • De geluiden om mij heen klinken heel anders dan ik gewend was;
  • Ik hoor mijn eigen stem op een nasale en dus vervelende manier;
  • De geluiden om mij heen klinken zo hard, daar kan ik niet tegen;
  • Ik lijk wel op een zeilboot te zitten met de wind van achter als ik fiets;
  • De geluiden in het restaurant zorgen ervoor dat ik mijn partner niet hoor;
  • Ik hoor alleen degene die recht tegenover mij zit;
  • De geluiden van mijn muziek klinken anders dan ik gewend was.

Een aantal van deze antwoorden hebben te maken met de kwaliteit van het hoortoestel dat u kiest en daarnaast helaas een aantal met de kwaliteit van de audicien die u kiest.

Laten we beginnen met het hoortoestel. Er zijn in Nederland twee soorten hoortoestellen, de hoorapparaten die vergoed worden door uw zorgverzekering, de zogenaamde “zorgcategorie hoortoestellen” en de hoorapparaten die niet vergoed worden, de zogenaamde “particuliere toestellen”. Om misverstanden onmiddellijk uit de weg te werken, alle hoortoestellen zijn kwalitatief goede hoortoestellen. Het verschil zit echter in de technologie die erin verwerkt zit. De laatste soort hoorapparaten, de particuliere hoortoestellen hebben een aantal zeer bijzondere opties en dat maakt dan ook dat ze niet alleen beter maar ook duurder zijn en dus niet voor iedereen in aanmerking komen.

Laten we het vervolgens hebben over de audicien. Er zijn in Nederland twee soorten audicien zaken; allereerst de ketens die vaak een combinatie zijn van opticien en audicien en veel reclame maken en daarnaast de gespecialiseerde audicienzaken. Beiden hebben een ander verdien model. In de ketens gaat het om “massa is kassa” en dus is men daardoor gedwongen om slechthorenden zo snel mogelijk en adequaat te helpen met de verkoop van een hoortoestel. In de audicien speciaalzaak gaat daarentegen het om klantenbinding, deskundigheid, persoonlijke aandacht en service gericht op het best passende gehoorapparaat. Het is in het kader van hoorzorg op maat belangrijk dat het zorgplan voor slechthorenden, het proces van een deskundige intake, de interpretatie van uw omstandigheden, de zorgvuldige meting van uw gehoorverlies, de afstemming van uw behoeften en wensen door een deskundige en zeer ervaren audicien die alle tijd voor u neemt gebeurt.

Conclusie: Bij de aanschaf van een gehoorapparaat is niet alleen het hoortoestel van belang maar ook de audicien die persoonlijke aandacht voor u heeft en samen met u kijkt naar een hoortoestel dat bij u past. Vraag daarom een vrijblijvend adviesgesprek met een van onze deskundige audiciens aan.

Onlinehoren.com doet er alles aan om te zorgen dat u weer hoort zoals het hoort.

Deel het bericht